Winnaar Dutch IT-Channel Award 2019 voor de Beste Telcom gaat opnieuw de strijd aan

Geplaatst op 22 oktober 2019 om 12:05

Wie is Xelion?  
Xelion is het grootste in Nederland ontwikkelde hosted VoIP platform. Xelion 7 is een complete cloud telefonie oplossing met enorm veel functionaliteit die standaard voor iedere gebruiker beschikbaar is. Met Xelion wordt de bereikbaarheid van organisaties beter en ook wordt het makkelijker om de service naar klanten te verbeteren, onder meer door de beschikbaarheid van contact center functies en integratie met de belangrijkste CRM pakketten voor MKB bedrijven. Xelion is in 2019 verkozen tot beste hosted VoIP oplossing door Dutch IT channel en wordt uitsluitend via gecertificeerde ICT resellers aangeboden.

Nationaal product en Internationaal gewaardeerd
Xelion is voor het tweede jaar op rij genomineerd door de vakjury van Dutch IT channel. Dit topproduct op het gebied van VoIP en Soft pbx/telefoniecentrale in de cloud timmert zowel nationaal als internationaal hard aan de weg. Zo werd Xelion ook in de UK verkozen tot beste aanbieder van hosted telefonie. Daarmee is dit volledig in Nederland ontwikkelde cloud telefonieproduct inmiddels uitgegroeid tot een van de meest innovatieve oplossingen in de Europese markt. Het afgelopen jaar heeft dit platform weer een flinke innovatiesprong gemaakt, waarmee het hoopt weer in de prijzen te gaan vallen. 

Software in de kern
Vanaf de start van Xelion – ruim 10 jaar geleden - is het platform ontwikkeld als krachtige communicatie-software waarmee bedrijven hun bereikbaarheid en samenwerking optimaliseren. Doordat er geen verplichte koppeling is tussen de gekozen breedband verbinding of siptrunk hebben de bedrijven die gebruik maken van Xelion de vrijheid om de meest optimale, voordelige en onafhankelijke keuze te maken. Dankzij de unieke mobiele app en de softclient op de laptop kunnen medewerkers altijd en overal bellen en is gespreksgeschiedenis en data makkelijk toegankelijk. De telefoniecentrale-functionaliteiten en het gebruikersgemak behoort tot de beste in de markt. Ondertussen heeft Xelion een zeer uitgebreid partnerkanaal met zeer actieve en betrokken ambassadeurs die direct of indirect meebouwen aan het eco-systeem van Xelion. Om dat bouwen te versterken is er in 2019 een API-store geopend. 

Number 1 marketplace
Een telefoniecentrale wordt middels API’s steeds vaker gekoppeld aan andere bedrijfsapplicaties als CRM en ERP. Vanuit dat oogpunt opende Xelion in het voorjaar van 2019 een API-market-place.  In deze market place kunnen zakelijke gebruikers zelf add-on’s vinden om hun oplossing aan te passen aan specifieke wensen. Zowel gebruikers als developers kunnen in de Xelion market place terecht. Dit is echt ‘the next step in cloudcommunications’ met mogelijkheden als reporting/BI, integratie met CRM/ERP applicaties, koppelingen met call centers en smarthome/office toepassingen.  .  

Xelion voor verticals
Xelion was altijd al sterk in het vinden en oplossen van specifieke vertical gedreven telecom-toepassingen. Dankzijn de API-Marketplace kunnen deze toegespitste koppelingen tailormade aanpassingen nog sneller gemaakt worden. Iedereen maakt zelf mobiele apps voor specifieke beroepsgroepen. Een goed voorbeeld is de zorgapp voor thuiszorgmedewerkers waarmee mobiele zorgteams sneller en gerichter kunnen samenwerken, worden aangestuurd en uiteraard communiceren. Deze app sluit naadloos aan op de behoefte van ambulante medewerkers die in teams werken. 

Samengevat
De winnaar van 2019 verdient op basis van versnelde innovatie weer de aandacht van de vakjury en de stem van de stemmers als Telecom Innovator of the Year. Xelion laat zien dat ze excellent is als mobiele en flexibele telefoniecentrale in de cloud, maar ook dat er met de API Marketplace nog veel verder gekeken wordt dan dat. Channel partners, developers en Xelion bouwen een sterk eco systeem voor communicatieoplossingen die veel verder gaan dan het traditionele hosted telefonie aanbod in de markt.

 

 

Meer nieuws, oktober 2019

Over ons evenement

ICTWaarborg nodigt jou uit voor de IT Christmas party. Dé volledig verzorgde kerstborrel waarmee we met mensen uit de ICT-branche het jaar afsluiten. Deze Christmas party is hét event om onder het genot van drankjes & hapjes te netwerken met branchegenoten en om jouw producten en diensten te promoten. Schrijf je snel in. Deze persoonlijke uitnodiging verschaft jou gratis toegang tot de IT Christmas party.

Datum evenement
9 december 2021
Locatie
Herenweg 55, 3602 AN Maarssen

Gratis aanmelden

Sponsors

Neem jij actief deel aan de IT Christmas Party? Dan zal je logo hier worden vermeld.
De volgende bedrijven hebben zich als sponsor aan de IT Christmas Party verbonden:

 

 

 

Sfeerimpressie IT Christmas Party

 

 

Plattegrond locatie

Locatieplattegrond met kerstlofts, x-mas cribs en x-mas tables

Aanmelden als sponsor

Laatste nieuws

Terugblik IT Christmas Party 12 december

12 december was het eindelijk zover. De allereerste editie van de IT Christmas Party. Dé gezelligste kerstborrel door en voor de ICT-branche. Verschillende ICT-bedrijven kwamen bijeen om gezamenlijk het jaar af te sluiten. In hun kerstoutfits werd er genoten van heerlijke winterse hapjes en drankjes. Alle hoogtepunten van het jaar werden besproken en er werden nieuwe ideeën uitgewisseld voor het komende jaar.

Digital Transformation, at Work

Naarmate de moderne werkplek evolueert, hebben bedrijven meer veelzijdige displays nodig om ononderbroken te zorgen communicatie en uitbreiding van …

Bezoek de Poly Christmas Crib, kraak de kluis en win een Poly headset!

Plantronics en Polycom zijn dit jaar samengegaan als Poly. Daarmee voorziet Poly als één organisatie haar klanten in alle …

Meer nieuws

Herenweg 55, 3602 AN Maarssen